POPZ logotypy full

 

PODPROGRAM 2016 – efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Śląskim Bankiem Żywności w Chorzowie
  1. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:

makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

  1. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 280 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  1. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 13,60520     ton żywności;
  • 1680       paczek żywnościowych;

W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 17 osób. Warsztaty były o tematyce ekonomicznej, żywieniowej, kulinarnej oraz o niemarnowaniu żywności.